„nu s-a stricat mașina”

img_7869

Dimineața mergem împreună la treburile noastre – mici și mari. Ea la școală, eu la muncă. Cît e vremea blîndă cu noi, o luăm pe jos, printre blocuri; facem un pic peste-un sfert de oră.

E un sfert de oră cîștigat, un sfert de oră al nostru: cînd stai să te gîndești, niciodată nu-ți pare că timpul petrecut împreună-i prea mult!

Mai vorbim de una-alta, poate ne mai luăm o chiflă fierbinte – așa frumos miroase pîinea-ntr-o dimineață rece, plină de chiciură!

Și ne place.

„da’ nu vreți să vă ducem noi?” – ne mai întreabă, grijulii, părinți cu care ne-ntîlnim la stop…

E frumos, e vesel – e și sănătos; asta, desigur, dacă nu te calcă cineva. Mă uit la străzile care duc la școală. Nici una nu are trotuar pe care să poți merge; copii, bunici, cu toții se feresc cum pot mai bine de trafic.

… așa-nvață, mult prea devreme, copiii că-i mai bine să mergi cu mașina: din nepăsarea și disprețul cu care Primăria și Poliția-i privește pe cei care merg pe jos.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive