iar la circ

Mă dusăi iară la circ - la Circul Orlando. Mie, unuia, îmi place circul ăsta, și am mai spus-o și mai demult. Se ține bine și face spectacole frumoase; și nu doar spectacole, ci și spectacol - ca s-o zic pe aia dreaptă.

Vivi Oprescu -  îl știți de acrobat de pe vremea lucra la Circul de Stat -  a îmbătrînit, dar tot ține în mînă strîns de tot show-ul; vinde și bilete, aruncă un ochi de stăpîn la îngrijitori, mai zîmbește la cîte-un mușteriu care pare mai important, și - mai ales - prezintă spectacolul într-o vervă de zile mari. Fără el, nimic n-ar avea nici un haz. Fiul lui - Orlando, cel care face și oficiiile de director -  are vreo două numere și dă autografe; în rest avem un clown bătrîn, cîteva numere cu oameni și-n rest animale; nu multe - șasă cai foarte frumoși, patru ponei, patru cămile, patru lame și doi lei de mare (tată și fiu, după cîte ni s-a zis, se vede că la circ contează mult ceea ce se transmite în familie).

Fiind circ, și lumea se poartă ca la circ- dar asta înseamnă că vine ca să se simtă bine. Spectacolul ține două ore pline și în pauză copii pot să-și facă poze cu Victor, leul de mare - pe bani, desigur; că ‘mnealui înghite cîte-un pește după fiecare poză, drept recompensă…

Cu norocul meu, am dat acolo și peste cineva venit să se dea-n stambă; de data asta, erau două donșoare despre care am aflat de la onor publicul - mai cultivat și mai la curent cu noutățile culturale - că erau asistentele d-lui Capatos; e drept, că și arătau ca atare, ca să zic așa.

Spre cinstea lor, asistentele făceau poze cu toți doritorii, și încă pe gratis; leul de mare Victor - sau mai precis, dresorul -  le arunca priviri chiorîșe pe treaba asta; dar așa-i la circ, prieteni: mereu se întîmplă ceva.

A fost distractiv, și nu chiar așa de scump. Mi-a plăcut la Circul Orlando și cînd o mai face vreun spectacol nou, zău c-o să mă duc cu drag să mă distrez.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive