Certificatul de nastere

A doua zi dupa nastere (de regula) copilul se declara la maternitate: trebuie buletinele ambilor parinti si certificatul de casatorie; poate merge doar tatal.

Maternitatea elibereaza un certificat medical cu care tatal se va duce la Starea Civila pe raza careia s-a nsacut copilul. Ce acte trebuie: certificatul medical sus-amintit (ramine la Starea Civila), buletinele parintilor si cerificatul de casatorie, precum si copii dupa acestea (copiile ramin la Starea Civila). Mai platesti 10.000 lei vechi.

Certificatul de nastere se elibereaza dupa citeva zile, depinde de volumul de munca al Starii Civile.

ATENTIE: daca locuiti in alt oras/comuna/sector decit in locul unde s-a nsacut si implicit inregistrat copilul, odata cu ridicarea certificatului de nastere veti cauta sa ridicati si asa-numita negatie: e nevoie de ea pentru alocarea banilor de trusou acordati prin lege, care se dau doar de la Primaria pe raza careia locuiti. Negatia se ridica usor: trebuie sa aveti certificatul de nastere si buletinele ambilor parinti (pentru mama merge sa aratati si o copie). Completati un formular si veti primi negatia; si ati terminat cu problema asta.

IMPORTANT: in toate aceste faze, certificatele de nastere ale parintilor nu sunt necesare; totusi nu strica sa le aveti si sa aveti si copii dupa ele; nu se stie niciodata.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive