de trei ori nu

… nu, nu muşcă!

… e un căţel cuminte şi jucăuş! … vrea să se joace cu copilul, de ce nu-l lăsaţi?

D-aia: pentru că nici tu nu ştii dacă javra ta e cu adevărat cuminte; dacă nu muşcă, nu mîrîie, dacă nu cumva se repede din senin la copil.

Dacă chiar vrei să faci un bine, nu băga pe gît nimănui animalul tău de casă.

… vai, ce ruşine!

… încă mai stă cu degetul în gură?!

în cele mai multe cazuri, copiii-i văd pe necunoscuţi cu teamă. Aşa că sfaturile şi poveţele venite de la binevoitori pe stradă, pe lîngă faptul că enervează şi jignesc părinţii, îi timorează pe copii; iar efectul e fix pe dos: cu atît mai abitir copilul îşi bagă degetul în gură.

… doar un pufuleţ!

… de ce nu-l lăsaţi să ia unul, de poftă?

D-aia. Părinţii hotărăsc care-i alimentaţia copilului şi care-i disciplina meselor. Şi se gîndesc că - Doamne fereşte! - vine-ntr-o zi un pedofil care-i momeşte cu ciocolată; de-aia le interzic copiilor să ia mîncare de la oamenii străini.

Vreţi să faceţi un bine părinţilor şi copiilor? Zîmbiţi-le discret, nu vă enervaţi aiurea cînd fac vreo poznă, lăsaţi-i în faţă la rînd la casă - chestii de-astea valorează de o mie de ori mai mult.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive