Din nou despre joacă

Un articol din Adevărul, despre copiii de azi - care învaţă prea mult şi se joacă prea puţin:

Cei mai mulţi elevi de şcoală primară îşi petrec timpul liber în faţa calculatorului sau sunt foarte ocupaţi cu temele după orele de curs. Pedagogii  spun că programele after-school ar trebui să se axeze mai mult pe activităţi reacreative pentru copii, dar şi pe tradiţionala joacă.

Foştii Gavroche, care îşi juleau genunchii în urmă cu 30 de ani, se tem să îşi lase la rândul lor odraslele în praful de pe stradă. Mult mai comună e azi povestea copilului plin de energie, dar care nu ştie să se joace. Indiferent că are 6, 7, 10 sau 13 ani, el stă în faţa calculatorului ore întregi sau învaţă şi după orele de curs, eventual limba engleză, aproape întotdeauna aşteptându-şi până târziu părinţii să se întoarcă de la serviciu.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive