singuri acasă

Vi se pare că nu petreceţi de-ajuns timp cu copiii? Poate chiar aşa şi e; iată şi un articol din Gîndul, de ieri:

Un studiu realizat de Gallup şi co­­mandat de Romtelecom arată cât de sin­guri se simt copiii din România. Cer­cetarea, care relevă că 49% dintre copii au la dispoziţie cel mult o oră pe zi cu părinţii, stă la baza campaniei “Copil, caut timp. De petrecut cu părinţii mei”, iniţiată miercuri.

Campania îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra lipsei de timp şi de comunicare în relaţia dintre părinţi şi copii. Potrivit cercetă­rii, cele mai importante lucruri pe care co­piii ar trebui să le facă împreună cu pă­rinţii ar fi să se joace (49%), să discu­te (39%) şi să facă temele împreună (32%). Însă asta nu se întâmplă întot­deauna, studiul relevând că pe 20% dintre copiii români nu îi ajută nimeni la teme.

În schimb, 14% dintre copii spun că merg la cumpărături cu părinţii mai des decât şi-ar dori, iar 13% susţin că se uită mai mult la televizor împreună cu părinţii decât ar vrea. 55% dintre elevii intervievaţi apreciază că aşteptările lor, legate de lucrurile pe care ar trebui să le facă împreună cu părinţii lor, nu sunt îndeplinite. Cele mai importante subiecte pe care copiii doresc să le discute cu părinţii lor sunt şcoala (27%), planurile de viitor (10%) şi problemele sentimentale şi dorinţele (9%). Însă vorbesc rar sau niciodată cu aceştia despre planurile lor (31%), despre sentimente (26%) sau despre problemele lor (16%). În ceea ce priveşte modelele în viaţă, părinţii sunt pe primul loc, cei mici luându-i pe aceş­tia drept exemplu.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive