În vacanţă II - singuri

Am văzut ce presupune o vacanţă cu-n bebe după tine.

Hai să vedem ce-ar trebui să faci atunci cînd pleci în vacanţă fără… Pui pariu că-i mai greu?

Întîi de toate, să zicem c-ai rezolvat problema cu cine laşi copilul. Ştii: cu bunicii, cu dădaca, cu cine ai mai multă-ncredere.

Dacă pîn-acuma copilul vostru a stat tot timpul cu voi, şi niciodată n-a petrecut măcar o noapte-n grija altcuiva trebuie să faceţi un experiment înainte! - să vedeţi cum reacţionează, ce învaţă din asta, cum vă primeşte înapoi. E o experienţă şi pentru persoana cu care-l veţi mai lăsa şi-n continuare - toată lumea are de cîştigat.

Dacă totul merge bine, şi sînteţi gata de plecare, ce aveţi de făcut?

  • Verificaţi dacă cei ce vor sta cu copilul ştiu ce-au de făcut: ştiu să-i facă mîncare, ştiu să-l spele, să-l adoarmă, să-l liniştească, să-i dea jucăriile - şi să i le ia cînd e cazul!, să nu se piardă cu firea…
  • Lăsaţi scris tot - programul zilnic, cum se face mîncarea, unde sînt medicamentele, telefonul medicului de familie, minime instrucţiuni de prim-ajutor - iată cîteva spicuiri…

BIBEROANELE trebuie spălate până nu mai rămâne nicio urmă de lapte pe ele. În resturile de lapte se dezvoltă o bacterie care este periculoasă.

În cazul în care PLÂNGE MULT, încercaţi să îi distrageţi atenţia cu o jucărie sau cu un obiect pe care nu l-a mai văzut. Când plânge mult, cel mai bine este să fie dusă în dormitor, unde să o calmeze o singură persoană (cu cât e mai multă lume în jur, cu atât se calmează mai greu).

În cazul în care se îneacă cu mâncare, TREBUIE ÎNTOARSĂ CU FAŢA ÎN JOS ŞI CAPUL MAI JOS DECÂT CORPUL.

La întoarcerea de afară, înainte de masă şi de culcare (inclusiv după masă) trebuie spălată întotdeauna pe mâini.

În cazul în care credeţi că are febră, SUNAŢI.

DACĂ NU POATE RESPIRA din cauza mucilor, trebuie NEAPĂRAT (oricât plânge şi protestează) să îi puneţi în nas o fiolă de ser fiziologic, jumătate într-o nară şi jumătate în cealalată nară.

În cazul în care se irită la funduleţ, trebuie dată cu NIDOFLOR înainte de a o da cu cremă.

LAPTELE nebăut se aruncă. Mâncarea care a rămas de la o masă (cereale, legume, fructe) se aruncă.

  • Activaţi-vă roamingul şi verificaţi activarea lui - dacă plecaţi din ţară.
  • Nu lăsaţi copilul c-o singură persoană - ci cu minim două.
  • Aveţi grijă să fie de toate-n casă: mîncare, lapte, scutece, medicamente… aveţi grijă să fie de toate şi pentru cei care vor sta cu copilul!
  • Lăsaţi destule haine curate disponibile.
  • Vorbiţi cu prieteni de încredere (dacă se poate să stea şi-n apropiere…) să fie, în principiu, dispuşi să dea o mînă de ajutor, dacă e cazul: să ajute la un drum cu maşina, să vină să stea cu copilul vreo juma’ de oră, să cumpere ceva necesar şi neprevăzut.

… şi-ncercaţi să nu vă simţiţi vinovaţi c-aţi plecat în vacanţă fără copil; da’ pentru asta nu sînt sfaturi…


Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive