Prelevarea de celule stem: ce-ar trebui sa stii

Nu e nimic controversat in asta; numai ca sunt oameni care o fac si oameni care nu o fac. Cei care o fac sunt tot mai multi, si motivul e simplu: o privesc ca pe o asigurare suplimentara pentru copilul lor.

Deci, care e treaba cu asta? In esenta, singele care care circula prin cordonul ombilical contine celule stem; celulele stem se folosesc ca o alternativa a transplantului de maduva in cazul vreunei leucemii, de exemplu.

Ce trebuie sa stiti? Cantitatea de singe prelevat - de fapt, de celule stem - ii poate ajunge copilului pina la o anumita virsta (mai bine zis pin-ajunge la o anumita greutate, in jur de 20…25…30 de kilograme, se poate si mai mult - chiar peste 50!)

Ce trebuie sa faceti? Sa sunati la una un centru de prelevare si sa cereti amanunte. Contractul e bine sa-l semnati cu vreo 3 luni inainte de nastere si veti primi acasa un kit de prelevare, pe care nu veti uita sa-l luati cu voi la maternitate. Procedura a devenit una obisnuita pentru toata lumea deja. Dupa nastere dureaza vreo doua luni pina se analizeaza viabilitatea celulelor prelevate - si apoi, daca ele sunt in regula va trebui sa platiti pentru toata treaba asta: in jur de 1000 de euro, la care se va adauga taxa anuala de depozitare a singelui in banca specializata (sunt banci in Slovacia, Polonia, in curind si la noi); taxa anuala e-n jur de 30 de euro.

Pe scurt, despre asta e vorba; daca sunteti printre oamenii aceia care si-au asigurat casa, care traverseaza pe verde, care pleaca iarna la drum cu lanturi de zapada, n-o sa priviti asta doar ca pe-o cheltuiala-n plus legata de nastere.

Mai multe, aici.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive