Carucioare - ce e de stiut

Caruciorul a evoluat destul de mult in ani; acuma este mai usor, mai sigur si mai la indemina de folosit. Cind o sa-l cumperi, o sa-ti fie greu sa alegi. Iata citeva lucruri bune de stiut:

Carucioarele sint usoare (mai mult de 8 kg n-ar trebui sa cintareasca) si stabile. Frina, de obicei, este pe rotile din spate, iar cele din fata sint mobile (adica iau curbele).

Carucioarele se string usor (nu-ti ia mai mult de-un sfert de ora ca sa-ti dai seama din prima cum se asambleza). Incearca sa-ti dai seama daca iti intra cadrul pliat in portbagaj, ar fi bine!. Odata pliate, carucioarele trebuie sa se poata duce cu usurinta intr-o mina.

Carucioarele cele mai cumparate sint asa-numitele 3-in-1: au landou, scaun de masina si (asa-i zice!) sport.

  • Landoul il vei folosi in primele luni - dup-aceea copilul n-o sa mai incapa in el si, oricum, o sa poata sta in fund. Landoul de obicei are si acoperitoare, si poti sa-i ridici putin spatarul.
  • Scaunul de masina care vine odata cu caruciorul (poti sa iei carucior si fara scaun) se poate folosi cu succes in primele luni; apoi iti va trebui unul mai mare. Poti sa pui si scaunul de masina pe cadru, ca si landoul  - iti va fi mai usor la anumite plimbari scurte.
  • Sportul este de fapt cadrul caruciorului la care se ataseaza un spatar, centuri si o bara de siguranta si un suport pentru picioare (e simplu de asamblat!). Poti sa-i mai pui un cos pentru lucruri, o copertina, si sa-l reglezi putin pe inaltime - cam asta stie sa faca un carucior.

Fireste ca gasesti landouri separat si carucioare sport separat (astea fiind mai usoare, deoarece au cadrul conceput doar pentru sport, nu si pentru landou)

Cit ar trebui sa coste? Un pret rezonabil pentru 3-in-1 este intre 10 si 15 milioane (in functie de marca si eventuale chestii-n plus: mai primesti si vreo gentuta, vreo paturica-ceva de genul asta). Ramine sa alegi culoarea si sa te gindesti cum faci sa-l cumperi: daca te duci sa-l iei din magazin, caruciorul va fi intr-o cutie de carton mare si destul de grea; e bine sa te-ajute un prieten!

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive