Unitati de masura: cit inseamna o lingurita?

Era vorba zilele trecute de un articol din Evenimentul zilei, unde se atragea atentia asupra confuziilor ce se pot crea intre conceptele de lingura/lingurita si miligram/mililitru.

Daca in ceea ce priveste gatitul, nu e o tragedie prea mare sa pui o lingura de sare in loc de o lingura rasa de sare, atunci cind dai medicamente unui copil vrei sa te asiguri ca nu gresesti.

Din fericire, majoritatea preparatelor pentru copii au o lingurita dozatoare si instructiuni clare de dozaj; daca scrie acolo sa pui trei lingurite, atunci trei o sa pui; daca scrie ca lingurita trebuie sa fie rasa, vei indeparta cu un cutit ce e in plus. Iar la preparatele care se dau cu picatura, intotdeauna va curge o picatura la fel de mare; si daca trebuie cinci picaturi, atunci cinci vei picura.

Insa nu intotdeauna vei gasi lingurita dozatoare; si atunci te intrebi ce vrea sa insemne o lingurita? Cit intra in ea? In bucatarie ai lingurite mai mici si mai mari - o lingurita are o capacitate intre 3 si 6 mililitri, insa in principiu, o lingurita se socoteste ca ar avea 5 mililitri.

Tot in principiu, o lingura inseamna 3 lingurite, deci 15 mililitri.

Care e diferenta intre miligrame si mililitri? Gramul masoara greutatea iar litrul volumul si un kilogram este egal cu un litru doar in cazul apei. Altfel, o cutie de vopsea obisnuita are 1 kilogram dar inauntru sunt 0,75 litri.

2 Responses to “Unitati de masura: cit inseamna o lingurita?”

 1. 1
  Marcuta Silviu:

  Eu credeam ca o lingura inseamna doua lingurite

 2. 2
  Tabitha Brandt:

  Hi there

  You Need Help to Make Money Online?
  I have Secret 5 Minute ‘Copy & Paste’ Trick Makes It Super Simple For Anyone To Make Money Online - In The First 24h!

  - Start Today - Your First Profit in 24 Hours!
  - $1000’s Per Month with little “work”
  - $20-$80 Each Time you do this
  - Copy & Paste Simple
  - 100% Newbie Friendly
  - No Websites, Domains or Hosting Needed

  Grab Full Access ==> http://bit.ly/Full_Access_Here

  Regards,
  Brandt

  UNSUBSCRIBE or REPORT SPAM ==> Reply to an Email

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive