Povesti si carti pentru copii

De fapt un articol interesant, din Evenimentul Zilei de luni; si-o intrebare: ce-o sa-i citesti copilului tau?

In ultimii 20 de ani, foarte putini scriitori (romani ) au mai imaginat povesti pentru cei mici si inca si mai putine edituri s-au aratat dispuse sa le publice.

Ioana Nicolaie, unul dintre scriitorii romani care au virat dinspre poezie spre literatura pentru copii cu ‘Aventurile lui Arik’, este de parere ca foarte putini autori sunt dispusi sa renunte la ‘marea literatura’. “Punctul nevralgic este faptul ca literatura pentru copii este considerata un gen minor la noi, de aceea un scriitor va avea foarte putine satisfactii publicind acest gen. si sunt si foarte putini dispusi sa se axeze pe aceasta nisa, pentru ca este extrem de greu sa te adresezi unui public cu pretentii foarte clare, care-ti cere talent, imaginatie si ceva in plus, care sa te faca remarcat”. De acelasi ‘microb’ sunt atinsi si artistii plastici. “Sunt foarte putini artisti care sa faca ilustratii - e nevoie de multa migala si fantezie - pentru ca nu-ti aduc niciun prestigiu in lumea artistica de la noi”, adauga poeta.

(un articol de Florentina Ciuverca)

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive