UNICEF despre ingrijirea copilului: tendinte si solutii

UNICEF a dat pubicat ieri un studiu despre ingrijirea si bunastarea copilului, realizat in tarile asa-zis bogate (de noi nu se pomeneste deci). Tarile nordice sint cele in care copiii sint cel mai bine ingrijiti.

Se vede ca tot mai putini copii sint crescuti acasa: 80% dintre copiii intre 3 si 6 ani sint inscrisi la crese si gradinite. 25% dintre copiii sub 3 ani sint crescuti in crese (in tarile nordice procentul ajunge la 50).

De ce? Tot mai multe femei ajung sa renunte la cresterea si ingrijirea copilului in favoarea carierei - sau doar a unui loc de munca. Este poate prima data cind, oficial, se trage un semnal de alarma in acest sens; caci miza, dezvoltarea copilului in primii ani, e strins legata de atentia, grija si dargostea cu care e tratat.

Ce se poate face? Crese si gradinite mai multe si mai multa grija in ele; asistenta medicala mai dedicata si mai specializata; si mai ales, o politica de stat ce favorizeaza toate astea.

Raportul a luat in considerare bunastarea materiala, sanatatea si siguranta copilului, educatia, familia si relatiile de familie, riscurile, precum si viziunea subiectiva a copiilor despre acesti factori.

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive