Plimbarea cu caruciorul: cum tii copilul?

Sa lasam putin deoparte bordurile inalte, gropile, troatuarele inguste, scarile de bloc - toate lucrurile care fac dintr-o plimbare cu caruciorul o etapa de raliu. Cel putin carucioarele de azi sint din ce in ce mai usor de minuit, desfacut si asamblat.

Suzanne Zeedyk, doctor la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Dundee, Scotia a observat ca bebelusii plimbati cu fata inainte in carucior ar putea avea, mai tirziu in copilarie, dificultati de atentie si comportamentale. Cauza ar fi simpla: copiii care sint plimbati cu spatele inainte beneficiaza de mai multa atentie din partea celui care-i plimba: li se vorbeste, li se zimbeste si - pe scurt - se face din iesitul cu carucuiorul afara o activitate mai putin stresanta.

De asemenea, o alta concuzie a studiului arata ca mintea bebelusului absoarbe o cantitate impresionanta de informatie si de aceea orice ocazie de a interactiona cu un adult e foarte folositoare.

 

Leave a Reply
acasa

despre...

acte alocatie astm bani batista bebelusuilui Bepanthen bloguri bunici carti carucior certificat de nastere Circ civilizatie Clinica Mayo cumparaturi desene animate Dr. Spock educatie farmacie fun general haine igiena joaca jucarii locuri de joaca magazine medicamente nume Orlando parc parinti porcarii povesti pregatiri presa sarcina scoala sfaturi siguranta copilului spitale studii teatru vacanta zile libere

pe categorii:

comentarii noi

arhive